HTML

Női titkok blog

Ha én egyszer kinyitom a számat... Ha én egyszer elkezdek beszélni... Akkor bizony levonom a tanulságokat és megmondom a magamét, ha tetszik, ha nem. Példákból tanul az ember. A példák azt mutatják be, hogyan lehet valakiből álomnő vagy lábtörlő. Kritikák celebekről, műsorokról, filmekről. Egyetértesz? Tiltakozol? Írd le a kommentben!

Álomlány mini tréning

Álomnő vagy lábtörlő akarsz lenni? A döntés a Te kezedben van. Ha többet akarsz olvasni a témáról, jelentkezz az Álomlány mini tréningre itt: Álomlány mini tréning

www.noititkok.com

Fejtsd meg!



Rovatok

ÖsszeEsküvők – gazdag a magyar nyelv

2011.09.21. 10:10 Kata Varga

A Tv2 új napi reality showjának kritikája
Milyen gazdag is a magyar nyelv! Sokszor látni filmcímekben nyelvi poénokat. A műsor címe is egy nyelvi poén. Összeesküvők, vagyis azok, akik összeesküdtek valaki ellen. Férj és feleség az anyós ellen, anyós és fia az ara ellen, anyósok menyek ellen, vagy menyek anyósok ellen? Ki tudja? Netán anyósok a menyekkel a fiuk ellen (az ő érdekében)?
A másik jelentés pedig az össze esküvésre utal, azokra, akik össze fognak házasodni, vagyis össze esküvők. Benne foglaltatik az esküvő szó, az pedig a házassági fogadalomra, vagyis esküre mutat. Mert a műsor célja a szórakoztatáson kívül az, hogy egyes fiatalok megtalálják egymást és a szerelmet.
A slusszpoén pedig az alcím: míg a halál el nem választ helyett míg az anyós el nem választ – remekül utal arra, hogy az anyós itt kiszavazásra ítélhet, azaz elválaszthat.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika magyar nyelv összeesküvők

A bejegyzés trackback címe:

https://noititkok.blog.hu/api/trackback/id/tr773242825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása